“Met mijn bijna 30 jaar ervaring in de accountancy, mag ik mijzelf gerust een doorgewinterd financieel expert noemen. Ik ben in 1992 begonnen bij wat toen nog Moret Ernst & Young heette, een van de Big Four accountancy-organisaties in Nederland. Daar combineerde ik mijn postdoctorale opleiding Accountancy met controlewerkzaamheden. Na vijf hele leerzame jaren waarin ik vooral werkte voor hele grote klanten, ben ik overgestapt naar Zirkzee Accountants en Belastingadviseurs in Oegstgeest met voornamelijk MKB-klanten. Ik begon daar als assistent-accountant, maar kreeg de kans door te groeien naar teamleider en relatiebeheerder. Een interessante tijd, waarin je veel dichter bij je klanten staat dan in een hele grote organisatie. Na een korte uitstap buiten de accountancy kreeg ik de behoefte om voor mezelf te beginnen en zelf weer met mijn voeten in de klei te staan. In 2017 was het zover en sindsdien ben ik als zelfstandig accountant werkzaam onder de naam Marjan van Schie Accountancy in Oegstgeest.

Mijn klantenpakket is heel divers; veel MKB-bedrijven, zzp’ers, maar ook een aantal grotere organisaties. Ik vind vooral het persoonlijke aspect aan mijn werk heel erg leuk. Ik voel me enorm betrokken bij mijn klanten en weet heel goed wat er bij hen speelt. Dat betekent dat ik ook heel snel kan schakelen als dat nodig is.

Het kantoor waar ik werk, deel ik met een aantal andere financieel specialisten. Prettig om mee te kunnen sparren en je kunt ook werk van elkaar overnemen, mocht dat een keer nodig zijn. Dat biedt klanten ook continuïteit.”