Als ondernemer doet u het liefst waar u goed in bent: ondernemen. Daarbij heeft u te maken met allerlei financiële en fiscale vragen en verplichtingen. Zaken waarbij vaak veel specifieke kennis komt kijken. Ik voorzie u graag van deskundig advies, maar neem u desgewenst ook praktische administratieve zaken uit handen. Het is maar net waar u behoefte aan heeft.

 

Accountancy

Ik vind het belangrijk dicht bij u als klant te staan en op de hoogte te zijn van wat er bij u speelt. Als accountant ondersteun ik bij bedrijfseconomische en fiscale zaken, zoals de keuze van een financierings- of ondernemingsvorm, contacten met de bank en de Belastingdienst en natuurlijk het samenstellen van de jaarrekening. Elke jaarrekening wordt voorzien van een samenstellingsverklaring.

Ik voldoe als registeraccountant aan de verplichting van permanente educatie, waardoor ik altijd van actuele zaken op de hoogte ben. Ik sta ingeschreven bij de NBA (de Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants) en ben lid van Novak.

 

Financiële administratie

Elke ondernemer is verplicht een financiële administratie bij te houden. Het bijhouden daarvan kost veel tijd. Voor een groot deel van mijn klanten neem ik dan ook deze administratieve werkzaamheden geheel of voor een gedeelte uit handen. Dit kan zowel structureel als tijdelijk zijn, bijvoorbeeld in geval van ziekte van uw financiële collega.

Ook kan ik u adviseren bij de inrichting van uw financiële administratie en zo nodig u of uw collega’s begeleiden bij de verdere implementatie. Omdat ik in de cloud werk, heeft u op elk gewenst moment inzicht in uw administratie, bovendien kan ik zo nodig meteen met u meekijken.

De loonadministratie kunt u ook door mij laten verzorgen. Elke maand ontvangt u gespecificeerde loonstroken en de gegevens voor de aangifte loonheffingen (die ik ook voor u kan verzorgen). Uw werknemers kunnen in een beveiligde internetomgeving hun eigen salarisgegevens inzien.

 

Belastingen en fiscaal advies

De jaarlijkse veranderingen in de fiscale wet- en regelgeving maken uw belastingaangiftes er niet gemakkelijker op. Voor de aangifte omzetbelasting (BTW), loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of dividendbelasting, bent u bij mij aan het juiste adres. Ik werk nauwkeurig en ben op de hoogte van alle ins en outs van de actuele wet- en regelgeving.

Als uw fiscaal adviseur kunt u met alle fiscale vragen bij mij terecht, hoe eenvoudig of complex deze ook zijn. Ik denk proactief met u mee over de fiscaal meest gunstige oplossingen. Bij zeer complexe fiscale zaken werk ik samen met Van der Bend Belastingadvies, die in het zelfde pand is gevestigd.